Thursday, June 21, 2012

Wonder girl datang Malaysia???

Wah!!!! wonder girl datang Malaysia lebih spesific lagi JOHOR ha3 jangan terperanjat (anjat gurgurl)
cube korang tgk gambar2 kat bwh nie cantik kan? inilah JPO (Johor Premium Outlet)yang warga johor bangga2 kan buat masa nie...Kat sini ada macam2 barang2 bejenama seperti RAOUL,BURBERRY,PADINI dan banyak lagi..sebelum melalut lebih panjang lagi saya nak kongsi ha3 sebenarnya wonder girl tak datang Malaysia tapi kalo korang pernah tgk MV mereka yang terbaru "Like This" menari ala2 flash mob tue...alah tak tau lagi ker meh tgk video kat bwh nie:





Lagu: Like This
Penyanyi: Wonder Girl
JYP ENTERTAINMENT


okeh kat bawah nie ada beberapa gambar JPO 

inilah JPO dari pandangan atas
                                 



JPO lagi


ha3 prasan tak scenery kat sini sama kan dgn gamba kat bawah kan...


percayalah gamba2 kat atas nie JPO malaysia yek...






TIME TO FEEL THE SHOCK hi3

nie buktinye wonder girl datang Malaysia ha3 siap wat klip video lagi ha3
"like this yo"

Ha samakan dgn gamba pandangan atas  burberry pown sama cam kat
 JPO


"like this again"

escalator pown sama ha

lagi pandangan atas(ramainye orang kat JPO maklum lah wonder girl datang hi3)


lagi

lagi

dan lagi

ha sama sangat

escalator lagi
lastly SOHEE wonder girl sbg bukti kukuh dgn background burberry kat blakang ...


SO nk percaya ke tak percaya yang wonder girl datang JOHOR????ha3
Buat2 percaya jek lah ha3



BIG BANG plagiarize SITI NURHALIZA?????


Ha3 terkejut korang bile dengar lagu SITI NURHALIZA di plagarize oleh kumpulan BIG BANG dr korea yg skarang tengah meletup- letup dgn lagu bertajuk MONSTER diaorg yg baru 20 hari kat youtube dah melonjak 11 juta visitornye...
hi3 jgn ler melenting kpd DIE HARD FAN big bang sbb  saya ckp big bang meniru lagu siti...
cuma ape yang nak dikatakan kat sini ialah ada persamaan skit jek dalam rentak lagu dua lagu nie...
Cube kengkawan bukak telinga besaq2 then dgr dua video nie :
 
Lagu:Falling in love
Penyanyi:Dato' Siti Nurhaliza
Persamaan lagu bermula pada minit ke: 0.37

Lagu: Monster
Penyanyi:Big Bang
Persamaan lagu bermula pada minit ke: 1.32


SLAMAT MENDENGAR dan buat penilaian anda....

Sunday, May 27, 2012

Convert from youtube to mp3

INILAH RUPANYE YOUTUBE MP3


Ha ha ha....tora datang lagi..hehehe ish bkn tora la anis nie...okeh tanpa membuang masa setelah hampir setaun tak update blog nie naik besawang dah blog nie so...tibe2 rasa cam nak share sesuatu kat kengkawan sume kalo ada yg tersinggah blog nie meh sini saya nk kongsi...dok rapat2 dengor chek nk crita ni....cita ape?ahhh inilah critanye nk share cara nk convert video dari Youtube kepada mp3 iaitu audio format....INGAT YOUTUBE AJE....jenis2 video lain tak bole.....

Mula2 amik tangan halakan cursor anda yg comel tu click kat link bwh ni....link yg mane...eh itu le yg comel kat bwh tuuuuuuuuu.....click le...


okeh lepas dah click link kat atas nie kekawan akan jumpa page cam gambar kat bawah ni .

YES INI DIA
COPY URL SEPERTI YG TELAH DITUNJUKKAN OLEH ARROW TU(tekan keypad control c serentak untuk copyURL)
PASTEKAN URL YG TELAH DICOPY KE DALAM KOTAK TU(tekan keypad control v serentak untuk paste URL)
 
LEPAS DAH PASTE TEKAN LA BUTANG CONVERT VIDEO TU DAN INI LAH RUPANYE ...

Nanti dulu tak abis crita lagi...penting nie...
Nampak tak butang download tu?ha...itulah dia butang yang akan trus simpan video kekawan dalam format mp3...da siap simpan dalam folder,ape lagi dengau le.....

ADIOS,,, da try jgn lupa comment senang jek kan...tak yah nk install ape2...wasalam..

Monday, February 21, 2011

I,Me Mine Others Dream






Dimulakan dengan berbahasa MALAYA...
he3..sejak kebelakangan nie saya amat berminat dengan crita DREAM HIGH mengenai
sekumpulan remaja yang mempunyai cara masing2 utk mengejar
impian mereka...Crita ni ala2 muzikal gitu Dan saya amat tertarik
pada satu lagu yang mempunyai makna yg amat bagus utk dikongsi,
so enjoy:
LIRIKNYA DALAM BAHASA INGRIS:
He2 harap anda faham ini pentingnya(ENGLISH EDUCATION){hantu kak limah version}

Some Treasure Their Dream.
Some Chase Their Dream Reality,
Some Forget Their Dream,
Some Steal The Dream of Others,
Others Have no Dreams at All,

There are so many people in this world,
And in a world with so many personalities,
Although all say they are correct,
Although they all say dreams are like that,

Some treasure their Dreams,
Some Share Their Dreams,
Some people Chase their Dream,
Some forget their Dreams,
Some steal the Dream of Others,
While other Have no Dream at All,

In a world with so many people,
In a world with so many personalities,
Although they all say they are correct,
Although they say dreams of tomorrow,
Some say I will dream of tomorrow,
Some say I have no dream.


Anda dikalangan pemegang impian yang mana satu????
Harap impian anda menjadi kenyataan.....
......................................................................
Kalo tak bejaya mengejar impian jangan bakar plak...he2{version hantu kak limah lagi}



Tuesday, November 9, 2010

korea mania....anda minat korea??????



kalo korang download crita korea kat u tube mmg menyakitkan ati MANE nk Cari subtitle MANE nk CR gamba yg HIGH DEFINTION...so saya ada jalan baru untuk menyelesaikan masalah anda senang aje sila lah amik url link2 yg akan saya brikan ini...silalah AMIK ketas dan pen TAU,.....http://www.jacinda1st.com/ JACINDA ENTERTAINMENT....
http://gblog85.blogspot.com/2009/05/my-drama-list.html GBLOGG85 MEDIAFIRE ENTERTAINMENT...http://www.mysoju.com/ -MYSOJU ...http://silentregrets.com/completed-kdramas/ SILENT REGRETS.


Korang bole try guna salah satu or kalo korang nie mmg jenis yg rakus nk cube sume bole gak tak salah....for info tambahan kat JACINTA ENTERTAINMENT korang bole download crita english gak.....k bye...

Thursday, May 20, 2010

sy da bosan guna internet xplorer& u tube!!!!




KALO DA BOSAN GUNA INTERNET EXSPLORER BOLE TRY:
1.Comet Bird
2Google Chrome
3.Mozilla Firefox


KALO NK DOWNLOAD VIDEO BOLE GUNA:
1.Real Player downloader
2.Keepvid downloader
3.KissYouTube
4.orbit downloader

KALO NK CR VIDEO SELAIN D YOU TUBE:
1.MComet
2.Wrzuta
3.Veoh
4.Metacafe
5.Dailymotion
6.4shared

SLAMAT MENCUBA